Cloud Solutions

Jouw werkproces in de cloud.

Soms is het puur bestellen van producten niet genoeg. Daarom denken we graag met je mee: als je niet weet hoe iets werkt, dan zorgen we dat we het uitleggen. Als je op zoek bent naar een specifieke oplossing, dan zorgen wij dat die er komt. Wij zorgen ervoor dat we je werkproces vatten en dit veilig en bereikbaar in de cloud zetten. 

Zo krijgen we bij RevoCloud zaken gedaan met onze cloud solutions. We doen graag een (virtueel) kopje koffie om de mogelijkheden te bespreken!

cloud solutions

Use Cases

“Wij hebben een belangrijk systeem op een lokale server draaien, maar willen dit eigenlijk veilig in de cloud. Kunnen jullie cloud solutions bedenken hiervoor?”

USE CASE

Essentieel systeem van lokaal naar de cloud

Voor een overheidsinstantie gold hetzelfde als voor vele bedrijven: een belangrijk systeem draaide op een eigen server die ergens in een afgelegen hok stond te loeien. Dit systeem was bereikbaar via ouderwetse modemverbindingen. Hoewel het werken van het systeem bij acute situaties van groot belang is, was de opstelling sterk verouderd.

Natuurlijk weten we daar bij RevoCloud raad mee. We hebben het gehele systeem van de lokale server naar de servers van RevoCloud verplaatst. Achter een sterke virtuele firewall kan via een VPN tunnel het systeem nu bereikt worden. Medewerkers kunnen hierdoor via tablets en laptops bij het systeem: overal en altijd. 

“Ons systeem staat al in de cloud, maar de kosten blijven oplopen en de werking van het systeem is ondermaats. Bovendien hebben we zojuist licenties aangeschaft die we mee willen nemen.”

USE CASE

Naar de cloud met eigen licenties

Een middelgrote touroperator was in 2017 toe aan iets nieuws voor hun data. De servers waren in een eerder stadium al eens neergezet in een datacenter. Dat was toen nog bij een kleine MKB dienstverlener, maar dit bedrijfje was intussen ingelijfd door KPN.

De kosten liepen snel op. Thuiswerken was moeilijk en slechts mogelijk voor handvol collega’s. Bovendien was de performance van de omgeving slecht: simpele handelingen namen minuten in beslag. 

Er was één probleem: een jaar eerder was er voor tienduizenden euro’s geïnvesteerd in gekochte Microsoft Licenties. Deze investering kon niet zomaar even afgeschreven worden.

Daarop is er gezocht naar partijen die om een voorstel te doen voor een migratie naar de cloud, met als doelen: de kosten te drukken, de performance sterk te verbeteren en thuiswerken mogelijk maken voor alle medewerkers.

RevoCloud kwam als beste uit de bus. Wij hebben een moderne omgeving gebouwd met iGel thin clients op de werkplek en virtuele desktops op basis van Microsoft Windows Server in de cloud. Dit resulteerde in een veel lagere beheerslast (omdat er geen “ouderwetse” Windows desktops meer werden gebruikt op de werkplek), veel betere performance en de mogelijkheid voor alle medewerkers om thuis te werken. En de kosten? Dit alles heeft juist een flinke reductie in de kosten als gevolg had. Zo maken we alles beter met onze cloud solutions bij RevoCloud.

“Door COVID-19 moesten wij binnen een zeer korte tijd zorgen dat onze vergaderingen en planning vanuit huis gevoerd konden worden.”

USE CASE

Snel thuis vergaderen

In het eerste kwartaal van 2020 werd de wereld geconfronteerd met de impact van COVID-19. Vrijwel alle medewerkers van dit reisbureau werkten al structureel 1 à 2 dagen thuis, maar vergaderingen vonden altijd op kantoor plaats.

Van het ene op het andere moment verhoogde de werkdruk flink. Er moest snel geschakeld worden om duizenden reizigers terug te halen naar Nederland. Ook moesten boekingen omgezet of geannuleerd worden en een werkproces voor reisvouchers ingericht worden.

Dat, terwijl op datzelfde moment iedereen geacht werd om thuis te werken.

Binnen enkele dagen konden wij een uitrol van Microsoft Teams doen. Hiervoor hebben we een Office 365 / Microsoft Exchange Hybrid deployment geconfigureerd, zodat vergaderafspraken en emailberichten gewoon werkten.

Binnen enkele dagen konden de medewerkers toch weer “face to face” met elkaar vergaderen zonder gedoe. Daarnaast heeft RevoCloud de Planner app uitgerold, zodat op een overzichtelijke manier de voortgang van de verschillende projecten en doelen duidelijk was voor iedereen.

“Wij moesten zo snel mogelijk zorgen dat onze werkzaamheden konden blijven draaien: juist nu! En dat terwijl niemand meer zomaar langs kan komen op de verschillende locaties.”

USE CASE

Snel thuis werken

Voor een middelgrote zorginstelling was thuiswerken nauwelijks aan de orde en “even heen en weer reizen” tussen de verschillende zorglocaties aan de orde van de dag.

De coronacrisis bracht hier in één klap verandering in. Verpleeghuizen werden afgesloten voor bezoekers. Zorgmedewerkers konden niet meer even langs bij collega’s op een andere locatie, en al het ondersteunend personeel moest van de ene op de andere dag thuiswerken.

Wij hebben binnen no-time een Office 365 Hybrid uitrol gedaan, met Microsoft Teams en Sharepoint Online. Alle vergaderkamers zijn binnen de kortste keren voorzien van Microsoft Teams Rooms systemen, zodat zorgpersoneel en ondersteunende medewerkers met elkaar konden blijven vergaderen.

Binnen enkele weken konden alle personeelsleden gebruik maken van Teams en kon er in alle verzorgingshuizen vergaderd worden via Teams Rooms.

Niet dat het iets veranderd, maar we zijn verplicht te melden dat we cookies gebruiken - dus, bij dezen.
Privacy & Cookie Policy